Tips voor een goede kweker!Steeds vaker krijgen wij de mededeling dat mensen het moeilijk vinden om de correcte fokker te kiezen. Hier zijn enkele tips bij het bezoek aan een fokker. Belangrijk is dat zo een bezoek met een goed gevoel afgesloten wordt.

· 1 of beide ouders zijn zeker aanwezig.

· De kweker is ook geïntersseerd in de omgeving waarin een potentiële puppy terecht komt. Ze gaan dus ook vragen stellen aan jullie als potentiële eigenaar. Je krijgt dus niet zomaar een puppy mee en zeker niet dezelfde dag.

· De kweker heeft ook grondig onderzoek laten doen van de puppies en ouders. Dit wilt dus zeggen dat je er ook naar kan vragen. Dit zijn onder anderen te vragen naar een stamboom, een DNA test en zelfs eventueel RX-foto’s.

· De meeste kwekers hebben wel een wachtlijst waardoor je dus niet meteen een puppy meekrijgt. Je moet je dus aanmelden op de wachtlijst en eventueel meerdere indien je bij enkele kwekers een goed gevoel had.

· De omgeving van de fokker is vaak huiselijk. Het is dus geen extra gebouw of een afgezonderd gebouw waar je naar toe gaat voor de puppies te zien. Dit is zo zodat de hondjes eteen gewoon raken aan een huiselijke situatie.

· De nestjes die eventueel aanwezig zouden zijn kan je beoordelen. Hoe zien de nestjes eruit? Hoe ziet de moeder eruit? Hoe ziet de omgeving van de puppy eruit? Hygiëne is belangrijk maar als er nu een beetje urine of stoelgang ligt kan dat. De mensen zijn geen machines en zien dat ook niet meteen maat het mag zeker niet teveel zijn.

· De kweker heeft zeker niet meer dan 3 hondenrassen ter beschikking gedurende de carriére. Het kan wel dat de kweker is gewisseld van ras maar zeker niet meer dan 3 rassen in de specialisatie van het fokker zijn.

· Vraag ook naar de kweker in eventuele facebook groepen van jouw ras of lees de reviews online over de kweker. Een goede kweker heeft ook een goede score.

Heb je verder nog vragen of aanvullende tips mag je deze ltijd doorgeven! Hopelijk kunnen wij jullie hiermee een beetje verder helpen

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven