Tandentips van jouw dierenarts!

Bijgewerkt: mrt 24

Een verzorging van het gebit is noodzakelijk. Dit kan door tandenpoetsen, mondwater, tandensticks enzovoort. Tegenwoordig worden jullie als baasje overrompeld met een enorme keuze aan tandensnacks. Hier overlopen wij als dierenarts waaraan een goede gebitsverzorgingssnack moet voldoen.

  • Het gebruik van kauwsticks is ideaal voor honden die niet graag hun tanden laten poetsen. De sticks voldoen zowel aan een mechanische en enzymatische reiniging. Er zijn ook producten op de markt met plantaardige extracten zoals algen en zeewier.

  • Verder moet er gelet worden op de grote van de sticks en brokken die u geeft. Wanneer de brokken te klein zijn, gaan ze niet het gewenste schuureffect hebben op de tanden. Jouw huisdier zou ze niet zomaar mogen inslikken maar er echt op moeten bijten.

  • Goed mondwater moet dezelfde enzymen bevatten als de sticks. Mondwater zou een ideale combinatie zijn met tandenpoetsen. Het voorkomt de biofilm op de tanden en zorgt voor een vermindering aan tandplak.

In onze praktijk hebben wij een zeer ruim assortiment voor gebitsverzorging: diverse sticks, voeding, koekjes voor de tanden te onderhouden, tandpasta, tandenborstels in verschillende vormen.

Heb je hier vragen over? Zou je ze graag eens willen proberen? Je kan altijd terecht aan onze balie voor vragen en een eventuele aankoop voor een gezond gebit..
5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven