Het leren knippen van de nageltjesHoe begin je eraan?

1. Oefen op het aanraken van de gevoelige pootjes: dit zou je kunnen doen in allerlei houdingen. BV ook op de rug bij kittens & puppies, om er dan later een houding aan te koppelen. Laat het jonge dier ook wennen aan jouw aanrakingen. Associëer dit aanraken wel met een beloning zoals het strelen achter de oortjes, snoepjes, …

2. Opbouwen: bouw dit verder op met het aanraken van het pootje met meerdere vingers. Wissel ook af van pootje.

3. Gaat alles goed? Probeer het pootje eens op te nemen en zet er een lichte druk op. Dit zal je nodig hebben om de klauwen naar buiten te duwen. Het duwen gaat pas wanneer je met jouw volledige hand de poot kan optillen. Dus ga zeker niet te snel. Vergeet hierbij ook niet te belonen.

4. Nagelschaar: Leg de nagelschaar bij jouw huisdier in de buurt. Beloon de gewenning wanneer hij/zij comfortabel wordt in het bijzijn van de schaar. Neem de schaar ook eens in je hand en knip dan eens in de lucht, hierdoor ziet jouw huisdier ook wat je gaat doen. Bij diertjes die heel gevoelig zijn voor geluid kan je tijdens de normale activiteiten al eens spaghetti doorknippen om zo de gewenning te maken aan het knipgeluid.

5. Wanneer alles tot hier goed verloopt kan je beginnen met nageltje per nageltje te knippen en het langzaam opbouwen tot je de volledige poot kan knippen en zo verder tot je alles gedaan krijgt.

In de bijlage vind je ook een foto tot hoe ver je mag knippen, opgelet dat je zeker UIT de roze zone blijft. Heb je verder nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven