EHB een nieuwe puppy in huis!Wanneer je een nieuwe puppy aanschaft zijn er een paar zaken die je zeker in huis moet halen. We sommen ze hier even de essentiële zaken voor je op.

· Een slaap/rustplaats. Dit kan vanalles zijn van een hondenmandje tot een bench. Het moet wel echt dienen als rustplaats en niet gebruikt worden om te straffen.

· Een drink & voederbakje. Je neemt best al het formaat voor je volwassen hond zodat je niet meteen moet wisselen. Het is ook interessant om een extra drinkbakje voor buiten en op reis te hebben.

· Vachtverzorgingsmateriaal. Elk vachttype heeft nood aan een andere borstel of kam.

· Kauwspeeltjes. Puppies kauwen tijdens het wisselen van de tandjes op vanalles.

· Harnas. Om te wandelen raden wij een harnasje aan. Waarom een harnas? Puppy’s trekken vaak aan de lijn want ze zijn nog niet getraind. Bij het gebruik van een halsband kan de puppy de gevoelige delen in de nek beschadigen en bij een correct harnas is dit niet het geval.

· Welke lijn? Een korte en lange lijn zijn beiden zeer handig. De lange lijn kan je bijvoorbeeld gebruiken in een bos zodat de puppy kan rondsnuffelen. Een korte lijn kan je genruiken op drukkere plaatsen.

· Puppy voeding. De voeding moet hoog kwalitatief zijn. Puppies hebben een grote behoefte aan energie voor de groei maar ook voor het spelen en wandelen. Een hoog kwalitatieve voeding is dus zeker aangeraden.

· Gebitsverzoging. Vanaf jongs af het gebit reinigen maakt het je later ook makkelijker voor het onderhouden van dit gebit. Het beste is dagelijks de tandjes te poetsen met een geschikte tandenborstel & tandpasta. Hoe kan je terugvinden in de newsflashes van maart.

· Vraagje aan de kweker. Vraag bij ophalen van jouw pup ook welk ontwormingsproduct en ontvlooienproduct de kweker gebruikt en wanneer dit de laatste keer gegeven is. Zo weet de dierenarts exact wat er verder nodig is.

Heb jij verder nog vragen of advies nodig voor jouw puppy? Je kan ons altijd contacteren.

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven