EHB de start voor je kittenBASIS

· Voeding : voorzie aangepaste voeding voor katjes die nog in de groei zijn

· Eetbakjes: voorzie per kat 2 eetbakjes, liefst keramieken, met een grote opening. Een voedselpuzzel/doolhof mag hiervan deel uitmaken. Plaats deze bakjes van de muur af zodat het katje kan eten met haar rug naar de muur en het zicht op de ruimte.

· Drinkbakjes : Stevige keramieken of glazen bakjes die niet langs het eten geplaatst worden. Waterfonteintjes vinden de meeste katten heel leuk om uit te drinken.

· Kattenbak: Per kat horen er minstens 2 kattenbakken te zijn. Liefst een open kattenbak die groot genoeg is.

· Zachte kattenbakvulling: fijne zand, zonder geur en zonder een plastieken zak op de bodem

· Slaapgelegenheid: Voor katten kan alles als slaapplaats dienen. Dit mag een mandje zijn (zonder bol kussentje), een korf, een doos, dekentjes op de juiste plaats, … .

· Krabmeubels: Voorzie meerdere krabelementen doorheen het hele huis, voornamelijk op stressplaatsen zoals doorgangen en hoeken van meubilair. Neem zowel horizontale meubels ( bijvoorbeeld van krabkarton) als verticale. Bij een nieuwe kat is het aan te raden om veel kleine, goedkope krabplankjes van karton te zetten en uit te pluizen waar je kat behoefte heeft om te krabben)

· Speelgoed en verrijking: Speel elke d

· Hoogte: plaats een kattenpaal op een juiste plaats, voorzie lege plankjes en meubeltjes waar de kat hoger kan gaan zitten

· Schuilmogelijkheden: Voorzie dozen of meubels waar de kat doorheen kan of in kan gaan zitten

Extraatjes

· Vachtverzorgingsvoorwerpen

· Nagelschaar

· Preventieve tandverzorging

0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven