- De groei van jouw huisdier op de voet volgen?

Kleine hondenrassen groeien over het algemeen sneller dan reuzenrassen. Hoe komt dit? En hoe groeit mijn puppy dan?

Jouw viervoeter neemt gedurende de eerste maanden snel in spiermassa toe. Dit gewicht wordt dan nog door een week skelet gedragen. Om blijvende schade te voorkomen is het van belang je hond in deze periode te ontzien. Daarom mag je maar beperkte tijd met jouw puppy wandelen en vermijd ook trappen en grote sprongen.

Voor het uitgroeien van jouw pup tot een gezonde volwassen hond is uitgebalanceerde voeding van essentieel belang. Naast de kwaliteit en samenstelling van het voedsel, is de hoeveelheid en daarmee de energietoevoer belangrijk voor een evenwichtige groei.


eef je een pup meer voeding dan hij nodig heeft dan wordt dit omgezet in groei dit in tegenstelling tot bij de volwassen hond waarbij dit wordt omgezet in vet. Omdat de pup slank blijft, is het voor de eigenaar moeilijk om de juiste hoeveelheid voeding in te schatten. Daarom raden wij een puppyvoeding aan die volgens de volwassen grootte van jouw puppy.

Voor een gezonde skelet- en gewrichtsontwikkeling is het belangrijk dat de hond niet te snel groeit. De gewichtsontwikkeling kan je controleren a.d.h.v. een groeicurve.

0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven