Webshop » TOCH ZIEK » plasprobleem » Katkor

Katkor

Katkor Katkor

€ 5,77 inclusief BTW

Aantal  

KORRELS OM URINE OP TE VANGEN

Katkor is een kattenbakkorrel die geen vocht absorbeert en daardoor zeer geschikt is om urinemonsters te verzamelen. Met deze korrels kunt u zelf urine opvangen voor urineonderzoek naar de verschillende soorten blaasgruis, soortelijk gewicht, bloed, eiwit etc door uw dierenarts. Als de urine daarentegen verkregen moet worden voor bacteriologisch onderzoek, wordt aangeraden dit bij uw dierenarts te laten doen. Katkor kan ook gebruikt worden bij de verzameling van ontlasting voor onderzoek op o.a. wormeieren en verteringsindicatoren.

Gebruik:
Maak de bak goed schoon en strooi de korrels in de bak. Nadat de kat heeft geplast kunt u met bijgeleverd pipetje de urine opzuigen en in het buisje doen. De verzamelde urine, indien mogelijk, zo snel mogelijk naar uw dierenarts brengen. De urine in de koelkast bewaren indien uw dierenartspraktijk gesloten is. Hou met opvangen rekening met de openingstijden van uw dierenarts om te voorkomen dat de urine te lang staat.

Katten hebben graag een bepaalde structuur in hun kattenbak. Best kiest men de Katkor wanneer ze meer groffe korrels gewoon is. Heeft ze momenteel fijner kattenzand in de bak dan kiest men best voor Kit-4-Cat.


Gerelateerde producten